Indigo-Wereld verbindt uiteenlopende werelden. Door het delen van verhalen deel je niet alleen belangwekkende informatie met elkaar, maar minstens zo belangrijk .. ook emoties. Voorop staat de verbinding, in vrijheid en alle verscheidenheid, met jezelf en elkaar. Samen sta je sterker.

Indigo-Wereld is een initiatief van Carola Eijsenring (1954). Sinds 2006 creëert ze vanuit haar bedrijf activiteiten en projecten met als kerndoel: het verbinden van werelden van verschil. Van huis uit orthopedagoog, heeft ze ruim 35 jaar werkervaring op het snijvlak van onderwijs en welzijn, steeds vanuit een multiculturele invalshoek.

Als bruggenbouwer, ontwerper van cross-culturele kansen en expert in het empoweren van verborgen talenten, werkt ze graag nauw samen met andere professionals, freelancers en vrijwillige supporters, zoals bijvoorbeeld Iroshini Perera (coordinatie-assistent 'Get in Touch').

Wat Indigo-Wereld in essentie:te bieden heeft, is samen te vatten in: energizing, socializing and empowering worlds of difference!

Inmiddels bestaat Indigo-Wereld 10 jaar

Tip: zie hier de film over Get in Touch.

Get in Touch

Indigo-Wereld ontwikkelde voor spouses van internationale kenniswerkers het introductie-programma 'Get in Touch with people & places in Eindhoven'

Zie het Get in Touch artikel van Dirk van Eck, voormalig stagiair Indigo-Wereld en cum laude afgestudeerd Radboud Universiteit Nijmegen (2015)

Meer informatie

De Stille Kracht

Indigo-Wereld ontwikkelde voor studenten die te kampen hebben met persoonlijke tegenslag, het groepscoachingsprogramma ‘De Stille Kracht, versterken van verborgen kwaliteiten’

Meer informatie

Get in Touch

informatie
content-section-aside-graphic-getintouch

Internationale prijs voor Get in Touch als 'Best Family Support Program', EMEA Award, Londen 2014

 

Indigo-Wereld ontwikkelde, in samenwerking met de TU/e, voor spouses van hun internationale kenniswerkers het programma ‘Get in Touch with People & Places in Eindhoven’.

Vanaf de start bouwen deelnemers hun persoonlijk netwerk op. Via trips & tours ontdekken zij wat de stad te bieden heeft aan educatieve, culturele en sociale faciliteiten. Daarnaast oriënteren zij zich op (on)betaald werk, studie of andere zinvolle bezigheden.

Iro Perera, één van de spouses en co-coordinator van Get in Touch: ‘Get in Touch has been a life saver for me. It helped me connect with my new town. I got a lot of friends. I feel at home now’.

Zie ook: Get in Touch Blog

Citaat van de EMEA Jury (Londen 2014): 'The programme seems simple, yet highly effective, with a human touch. Well done!'

 

 

Get in Touch is erop gericht spouses van internationale kenniswerkers een eigen ankering te bieden in hun nieuwe stad. Samen met hun echtgenoten creëren zij hiermee een stabiele basis om de investering van hun uitzending waar te maken. 

‘HR management has not only to do with the job and the workload, but should also support the spouses. The program helps them to make friends and to have an idea of what Eindhoven has to offer.’ (Mr. J.P. van Ham, vice-voorzitter CvB TU/e).

Met andere woorden: happy spouses leidt tot happy werknemers en daardoor happy werkgevers. 

 

Het programma bestaat uit een gevarieerd aanbod:

  • Wekelijkse trips, tours of netwerkmeetings op cultureel, educatief en sociaal gebied om ‘people & places’ te leren kennen en een persoonlijk netwerk op te bouwen.
  • Korte projecten naast de wekelijkse meetings, zoals: dans- en muziekproducties, filmprojecten en "group talks".
  • Coaching & counseling rondom ‘challenges of living abroad’ en (externe) ondersteuning bij het vinden van (on)betaald werk, studie of andere betekenisvolle bezigheden. 

In overleg met u wordt een passend pakket samengesteld, gebaseerd op uw wensen.

Belangstelling? 

De Stille Kracht

informatie
content-section-aside-graphic-thesilentforce

 

Indigo-Wereld biedt een groepscoachingstraject aan onder de titel ‘De Stille Kracht, versterken van verborgen kwaliteiten’. 

De deelnemers hervinden hun motivatie en nemen opnieuw eigen verantwoordelijkheid voor hun studieloopbaan. 

In samenwerking met Fontys Pabo Eindhoven zijn mooie resultaten geboekt. 

Sokaina Erradouane (studiejaar 2): ‘Het heeft mij geleerd om verder te durven kijken en het beste uit mezelf te halen. Ik kreeg het gevoel dat het niet erg was om je open te stellen en dat verwerken erbij hoort met steun van een ander’. 

De Stille Kracht wordt tevens aangeboden aan andere groepen die hun verborgen kwaliteiten beter willen benutten.

 


Dit programma is gericht op studenten die kampen met ernstige studievertraging vanwege persoonlijke en/of sociale tegenslag. Het helpt hen zicht te krijgen op belemmerende aspecten in hun ‘binnenwereld’. 

Vanuit een positieve insteek hervinden zij hun verborgen kwaliteiten en motivatie. Daardoor zijn zij weer in staat verantwoordelijkheid te nemen voor hun studie.  

We merken dat deelnemers beter in hun vel komen te zitten en bewuster kiezen voor een positieve focus’. (H.J.T. van de Ven, directeur Fontys Hogeschool Kind en Educatie).

Het programma kent verschillende karakteristieken:

  • Vijf bijeenkomsten, verspreid over 5-10 weken
  • Kleine groepen van 5-10 personen
  • Verschillende werkvormen: groepsgesprekken, individuele opdrachten, werken in tweetallen of kleine groepjes
  • Positieve insteek vanuit erkenning van belemmeringen
  • Gericht op praktisch handelen en succesvolle ervaringen
  • Toegespitst op ambities, dromen en duurzame perspectieven.

In overleg met u wordt een pakket samengesteld, gebaseerd op uw wensen.

Belangstelling?

informatie
content-section-aside-graphic-whatelsedoweoffer

Pers

informatie
content-section-aside-graphic-press

In the spotlight .. bij De Beste Versie van Jezelf

In de spotlight staat deze keer Carola Eijsenring, directeur van Indigo-Wereld. Met haar bedrijf verbindt ze werelden van verschil door activiteiten en projecten te ontwikkelen."Eén van mijn focusprogramma's is 'Get in Touch with people and places in Eindhoven' voor inernational spouses van expats ..". Klik hier voor het hele artikel. 

GiT 'Kids Bags Project'

Eindhoven News publiceerde een mooi artikel over een initiatief van Indigo-Wereld  .. het 'Kids Bags Project' voor vluchtelingenkinderen, in samenwerking met migrantenvrouwen van stichting 'Ik Wil'.. een unieke ontmoeting tussen international spouses, migrantenvrouwen en vluchtelingenvrouwen in AZC De Orangerie in Eindhoven (2015) .. lees hier

When 'Space' becomes 'Place'

Onze voormalige stagiair Dirk van Eck schreef een mooi artikel voor Indigo-Wereld over ons Get in Touch Programma, gebaseerd op zijn onderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen (Human Geography), waar hij cum laude afstudeerde (2015) .. klik hier

Gezelligheid voor spouses, partners van expats

ED-Simon Rood

EINDHOVEN - De veelal jonge vrouwen van buitenlandse onderzoekers op de TU/e voelen zich wel eens alleen. Get in touch vangt de wederhelften op en maakt ze wegwijs.

Lees meer..

Reflection on the threshold of moving out

Eindhoven News-Carola Eijsenring-Post (4)

Pushing announcements like these bounce back to us from all sides. Invitations to speed up your decisions, your experiences, your life. Surely, it's appealing to follow the flux and not miss ..

Lees meer..

Contact

content-section-aside-graphic-contact

 

 

Wilt u meer weten over Indigo-Wereld, heeft u belangstelling voor een specifiek aanbod of wilt u anderszins iets kwijt, dan kunt u s.v.p. uw gegevens hieronder invullen en versturen.

Hartelijk dank!


Indigo - Wereld 

+31 6 40 55 22 02 

info@indigo-wereld.nl

Sansovinostraat 38,  5624 JX Eindhoven,  The Netherlands (postadres)

 

DISCLAIMER


Contact / informatie